Carrie - Stephen King

Carrie - Stephen King
Ára: 3200.00 Ft
Akciós Ára: 2400 Ft
Termék neve: Carrie - Stephen King
Cikkszám: TER00010656
Ára: 3 200 Ft
Akciós Ára: 2 400 Ft
db.

Carrie - Stephen King

 

Kiadó: Európa

 

A chamberlaini gimnáziumban közeleg az érettségi. A tizenhat éves, esetlen Carrie White-ot nemcsak bigottan vallásos anyja terrorizálja, hanem diáktársai - főként a lányok - gúnyolódásának is állandó céltáblája. Egy különösen megalázó esemény után a főkolomposokat megbüntetik, Carrie-ben pedig nőttön-nő az indulat, elégtételt akar venni az őt ért sérelmekért. Egyre inkább tudatosul benne, hogy félelmetes telekinetikus képessége micsoda hatalom...

Stephen King sorrendben negyedik regénye ez, mégis elsőként jelent meg, és zajos sikert aratott: egy év alatt több mint egymillió példányt adtak el belőle. Írója akkoriban még középiskolai tanárként dolgozott, alig jött ki a fizetéséből, és ehhez a történethez nem fűzött komolyabb reményeket - kezdetben novellának szánta, de nem volt vele elégedett. Végül ki is dobta, az anekdota szerint felesége bányászta elő a szemetesből, és ő győzte meg a pályakezdő írót, hogy érdemes kidolgoznia az ötletet. Egy visszaemlékezésben afféle fordított Hamupipőke-történetnek nevezte a Carrie-t, amely később keletkezett, mint a - vele párhuzamba állítható - Rosemary gyermeke című film, de korábban, mint az Ördögűző.

A regényből eredetileg Brian De Palma rendezett filmet 1976-ban. A 2013-as filmváltozat rendezője Kimberly Peirce, a két főszerepet Julianne Moore és Chloë Grace Moretz alakítja.

© 2013 - Minden jog fenntartva Nyírkarta Kft. (terkepdiszkont.hu) | honlapkészítés - XLS.HU