Fotográfia mozgásban - Gyenes Zsolt

Fotográfia mozgásban - Gyenes Zsolt
Ára: 3999.00 Ft
Akciós Ára: 2999 Ft
Termék neve: Fotográfia mozgásban - Gyenes Zsolt
Cikkszám: TER00010691
Ára: 3 999 Ft
Akciós Ára: 2 999 Ft
db.

Fotográfia mozgásban - Gyenes Zsolt

Kortárs művészet Pécsről


Kiadó: Alexandra


Milyen képfajták fogják meghatározni a vizuális kultúrát néhány évtized múlva? Milyen szerepet fog játszani a fotográfia, a fotografikus kép? Jó okkal feltételezhetjük, hogy a jövőben is meghatározó tényező lesz a fotográfia. Ennek zálogát - Lev Manovich-hoz hasonlóan - leginkább a médium flexibilitásában látjuk. A fotót könnyen lehet keverni bármilyen más vizuális formával; mint pl. a rajzzal, festménnyel, vagy virtuális grafikával.
A "fotográfia mozgásban" leginkább arra utal, hogy a fotó önnön mediális természetéből adódóan közvetítő szerepet játszik/játszhat a különböző médiumok között, ezzel is építve a metamédia világát.
A magyar mellett angol nyelvű kötet legfőbb célja, hogy széles horizonton mutassa be korunk fotografikus képalkotásának a művészetben betöltött szerepét, lehetőségeit, változásait és kihívásait. Ezt a szerző pécsi, illetve Pécshez erős szálakkal kötődő művészek alkotásainak bemutatásával igyekszik megvalósítani.
Kimozdítani a médiumokat a "kerékvágásból" mindenkor a kíváncsi, felfedezni szándékozó alkotó feladata. Ez - az állandóan megjelenő újabb technikákkal - fokozottabb kihívást és izgalmat jelent. A kísérletező művész - napjainkban is - az apparátus ellen dolgozik, cselekszik; keresi azokat a lehetőségeket, melyek a "program kisiklatásához" vezetnek. Teszi ezt abból a célból, hogy "rávilágítson" a lényeges momentumokra; hogy az alapvető kérdéseket tehesse fel.

© 2013 - Minden jog fenntartva Nyírkarta Kft. (terkepdiszkont.hu) | honlapkészítés - XLS.HU